Saturday, May 26, 2012

me with dear roomates

Assalamualaikum wbt


and yes! me goin to kl again. but this time me gonna stay with my roomates from london! london sangat kau! puih! haha. tak sedar berpoluh poluh study di kota lendu itu.

nak dijadikan cerita my lovey dovey roomates tinggal di rumah tok amah tersayang aku sepanjang melancongkan diri di kl. so depa dari rumah masing masing berpakat lah nak gerak sama sama ke ampang, my granny house. tapi malang sungguh berbau hapak bila emmy, tersalah naik LRT from seremban! walhal zani dah lama sampai TBS! janji yang mengatakan nak sampai petang bertukar menjadi malam.

ze best part bila nak cari rumah tok di ampang dan pemandu teksi itu tidak tahu rumah di mana. alamat dah bagi pun tak tahu jugak! coii betul! dah dia turunkan roomates aku jauh jauh sampai kena menapak ke rumah tok aku. aigoo. but alhamdulillah sampai pun rumahnya around 9.30pm. haishh

keesokkannya mulalah misi menjelajah bandaraya. cett! bukannya menjelajah bandar nya tapi lebih kepada perkhidmatan awam yang disediakan! haha. my roomates teruja gila. lawak pun ada. hik hok


 kitorang pergi cinema dekat time square. tak rancang pun nak tengok movie tapi ntah macam mana boleh pula beli tiket. kami tengok cerita dark shadow! best lah uoldz. lagi best dari uncle usin! -.-

malam tu kami berpindah ke sungei wang! pening kepala! ramai sangat manusia plus weekend. dengan sale lagi! rambang mata nak bershopping tapi desakan kewangan menghalang aku dari berboros borosan! ceh! ayat apakah ini?

kami dinner di desa pandan! makan nasi lemak kukus! kemain sedap lagi. thank you nana sebab bawa kitorang pergi sini! and hantar balik kami ke rumah tok. kesian nana sebab aku tak ingat jalan so dia pun menghentam hentam jalan balik ampang :) thank you bebby


hari kedua pun kami ke TS lagi. kali ni depa excited nak masuk theme park dalam tuh! aku pun layankan saja lah. lawak sangat bila naik ride tu semua. depa jerit macam orang gila! great experience bagi aku when zani scream out loud! tak pernah dengar zani menjerit macam tu sekali! ini semua mixer punya pasal! haha


gigih NAIK sorang sebab yang lain dah serik :D




kesian dia pening :)















lepas lepas tu kami ke masjid jamek. untuk ke masjid india dan ke jalan tunku abdul rahman. turun turun je dari stesen masjid jamek terus nampak mcd. makan dulu uoldz. kelaparan tahap cipanzi! huk huk

problema berlaku lepas kami tak tahu mana arah ke masjid india! kui kui. nama pun pengembara. nasib ada abang polis yang bagi arah kat kami. yay! sayang polis tu :)

lepas keletihan berjalan dan meronda ronda barulah kami balik. sampai rumah semua orang pengsan! keletihan yang maha hebat! huhu

***
k lah mimi FULLSTOP.
jejaHOT : will be updating one more entry later :)
FULLSTOP with much love : mimiSAJA

1 comment:

Dura Vanilla said...

best nyer jalan2.. :)

COPYRIGHT@belog ini hak milik terpelihara daranya untuk mimisaja.blogspot.com sahaja tahu!