Thursday, March 31, 2011

apabila akak tak nak kalah!

salam uolzzz. meh senyum mintak pelangkong meh? -.-

^_^

semalam para sepupu-sepupu aku ( fifi & esha) bertandang dekat sini (rumah tok aku) yang seakan-akan dah macam rumah aku jugak. motipp?

HA HA

then, tengah atau sedang aku ber-facebook-ing, datang lah bebudak kenit ni. depa cakap depa nak main game. alahaii.. comelnya suara esha.

"akak..nak main game..

okay lah. finee, yelah. aku pun layankan jugak lah.. sebabnya aku juga yang ajar depa main game online masa mula-mula dulu. rosak budak-budak ni aku kerjakan. haha.

lepas tu aku cakap lah depa nak main game apa,

tanpa berlengah lagi laju je si esha cakap

"nak main yang warna-warna tuu.. *note: esha memang suka ber-colour-ing contest ni


aku pun bukakan lah apa yang depa nak, nak dijadikan cerita. depa ni berebut lah kan siapa nak colour dulu memandangkan laptop ada sekor seketul je. aku pun ajar lah depa main air batu burung tu. masa first tu fifi menang, lepas aku ajar esha betul-betul barulah dia menang plus memonopoli terus bila menang 2 : 1 ke atas kakaknya, fifi. HA HA HA . pandai jugak aku ajar budak ni. bangga sekejap!  (note : esha hanya berusia 5 tahun ye puan-puan dan fifi pula baru 7 tahun)


bila nak warna tu mama aku terus cakap suruh nak buat pertandingan kunon-kunon. so that depa ni boleh lah warna dengan bersungguh-sungguh plus ikut masa yang ditetapkan. *disiplin :)

biar tok noi aku yang jadi hakimnya selaku mem besar dalam rumah. hehe

nak tengok tak hasil depa mewarna nya?

AMBEK KO!
 perasan tak yang ada A kedabak beso tu? nampak tak? tak nampak rabun eh! tulah gred yang depa dapat. cantik jugak lah kot depa warna. budak lagi kan, dan untuk pengetahuan kau orang semua. diorang klik sendiri tau plus plus guna laptop yang tak ada mouse tu tauu! aammaaaazziinnngg budak$! hehe :)

nak dipendekkan lagi cerita, aku pun tak nak kalah juga.. harini aku terus bukak game tu terus bukak jugak tang warna-warna punya option, lepas tu terus amik jugak corak yang sama. motip? HAHA

padahal sebelum-sebelum ni main yang make over je. tang kaler-kaler ni wa tak pandang ah cakap lu, betol ni. wa tak tipu. nampaknya aku yang terpengaruh ngan budak. ouh apekah? HAHA

nak tenguk hasil warna aku tak?  tak nak? diam kau! *monolog dalaman


cantik tak? cantik tak?
tiru eric leong ;P

HAHA . nampak kan tak nak kalah! tapi i punya tak ada A besar kedabak, camne neh? ini tidak adel! nak jugak nak jugak!

nanti lain masa i kasi tunjuk itu muka dua budak kenit eh. HE HE
k lah mimi FULLSTOP
p/s: sedapnya nasi goreng seafood dekat the zon! *nanges!
FULLSTOP with much love : mimiSAJA

2 comments:

episodkasih.blogspot.com said...

mimi akak follower yang ke 40...xde hadiah ker

haha

mimi said...

ade2! TAHNIAH KAK. ngee :D

COPYRIGHT@belog ini hak milik terpelihara daranya untuk mimisaja.blogspot.com sahaja tahu!