Tuesday, April 19, 2011

Day 3 – Your idea of the perfect first date

salam semua. senyum dengan lantang lebar. OPS! tapi awas dengan lalat dan nyamuk yang semakin berleluasa sekarang. Oh yea! Dan juga lipas, terutamanya anak lipas -____________-

^_^



masa aku tengok je apa yang perlu aku tulis pasal day 3 ni aku dah macam.. like what! aku tak ada masa lah siot nak fikir pasal first date jadah hagham ni, tak penting pun lah korang.


lepas dah beberapa hari  barulah aku sedar *cehhhhhhhhhhhhhhhhhhhi padahal 2 hari je

"lahh, okay pe nak cerita. atleast boleh lah tolong dekat mereka yang tengah pening nak rancang macam mana nak buat date yang sangat bestt sekali. dan dan kau bukan busy mana pun. cakap macam lah kau kena jaga anak kucing satu ratus ekor. piraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah

jadi laa ni aku nak meng-sumbang-kan idea yang tak berapa nak ada ni. HAHA. okay lah nak kongsi dari langsung tak. baik kau cakap terima kasih sekarang sebelum aku hampuk kepala sekor-sekor

finee. aku tak da idea sebenarnya pasal perfect first date ni, tapi aku ingat lagi sebelum SPM tahun lepas ada lah jugak teacher alia suruh kami buat essay pasal perfect first date. then, nak dijadikan cerita aku buat lah essay tersebut dengan membayangkan boyfie aku ialah

alahaii. comel nye HONGKI. i pon nak gak camtu :D


dan sebenarnya memang aku mention pon nama dia ni dalam essay aku tu. HAHA. selain mempunyai muka yang boleh tahan dia punya suara juga sangat lah awwwwwwwww. i LOIKE ! sangat sedap boleh?

okay berbalik kepada cerita aku ni, jadi aku cerita lah pasal depa date tu malam-malam. disebabkan hongki yang terlalu sibuk dekat korea jadi jarang sangat lah kami ni nak berjumpa. so that bila dia datang Malaysia kitorang nak jumpa *nampak tak betapa perasan nye aku

jadi macam biasa dia datang jemput aku kat rumah, yang best nya macam mana dia boleh ada mini cooper dekat Malaysia? kereta pinjam kah? HAHA. mengong gila aku buat essay macam tu. HAHA

lepas tu aku cerita lah yang kononnya hongki ni pandai buat lawak. jadi sepanjang perjalanan kami ke satu tempat yang aku tak tahu konon-konon tu dia asyik buat lawak. jadi tak ada lah kitorang rasa awwwwkkkkkwaaaarrrd! lepas tu macam aku rasa bahagia beno lah ni dapat kelluar ngan jumpa laki macam ni, dah lah comel pandai buat lawak pulak tu. kaya pulak tu. oh yea! sebab apa kaya.. sebab aku cakap yang selain dia ni artis dekat korea (memang betol) dia juga merupakan bakal CEO dalam syarikat family dia. syarikat perkapalan lagi *nampak tak berangan lagi di situ

jadi macam tiba-tiba aku sampai kat satu tempat ni. then aku nampak lah helicopter. apa hengat FS je dapat? aku nak jugak.. walaupun.. dalam essay! HAHA

yang sememangnya aku ni memang teringin sangat nak naik helicopter tambah tambah dengan suasana malam yang sepoi-sepoi bahasa? erk! yang aman damai. boleh tengok lampu berkelipan lagi-lagi dekat sekitar bandaraya kuala lumpur. tambah lagi dengan hadirnya si dia.. HONGKI. ewwwaaahhh! kalau setakat naik dekat petrosains je ape kes? HAHA

dah dah aku cakap lah lepas dah mendarat dekat taman tiba-tiba si HONGKI ni buat magiik. dia hilang. alaa bestnye aku bila tau tau dia ada depan mata tengah nyanyi lagu sambil main violin. alaaaahhhaaaiii. tambah lagi dengan suara dia yang sedap tu. perempuan mana tak cair lah deng deng!

dan pengakhiran cerita aku tu macam biasa lah dekat taman, ada candle-light-dinner tengah-tengah taman bunga. plus sepanjang jalan aku ke meja tu ada lilin kiri kanan. best nye best nye ! !

camni pon best. alahaii
lepas tu last sekali baru aku cerita yang HONGKI ni propose aku. alamak! sweeettt nye you! HAHA

ye aku tahu aku banyak berangan. so what! HAHA.
p/s : ye aku tahu aku sangat overr

note : thanks google kerana provide gambar untuk aku :)

k lah mimi FULLSTOP
FULLSTOP with much love : mimiSAJA

2 comments:

nurulfzz said...

jomla memeriahkan contest nie..=)

CONTEST KISAH CHENTAKU

Biey said...

datanh singgah !!

Jom terjah Entri baru !!
AWAS : Bahana Lagu Terbaru Lady Gaga !!

COPYRIGHT@belog ini hak milik terpelihara daranya untuk mimisaja.blogspot.com sahaja tahu!